Telekocsi szolgáltatók Magyarországon

AutoHop ÚtvonalhálózatEgyre nagyobb lendületet vesznek a telekocsi oldalak, melyek az azonos irányba utazó autósokat és utasokat igyekeznek összehozni egymással.

Mindez talán annak is köszönhető, hogy két – mára nagyjából azonos erőt képviselő – oldal igyekszik megnyerni magának a felhasználókat és ez a konkurenciaharc jót tesz a telekocsizás népszerűsítésének. A nagyobb múltra visszatekintő Oszkár és a nemrég megújult AutoHop (leánykori nevén Zivi) küzd a vezető pozícióért.
Mindkét oldalnak több tízezer aktív felhasználója van autós és utas oldalon egyaránt.

A honlapok célja, hogy az azonos irányba utazókat összehozza, így mindkét fél számára előnyös szituációt teremtve. Az utast a tömegközlekedésnél jellemzően olcsóbban és kényelmesebben elviszi valaki, míg az autós üzemanyag költségeit csökkenti egy-egy utas elszállításával. A helyzetből adódó bizonytalanságot több ponton igyekeznek csökkenteni a telekocsi oldalak, melyek közül a legfontosabb az autósok és utasok értékelésének lehetősége. Egy kellemetlen útitárs ennek megfelelően hamar kikopik a rendszerből, ám ilyenre szerencsére ritkán van példa.

Nagyobb városok között a rendszer meglepően jól működik. A menetrend szerinti busz és vonat járatoknál gyakrabban találni autóst, aki jellemzően szállít is néhány utast, de nem ritkán valóban tele lesz a telekocsi. Sokan már ennek megfelelően a kényelmes utazás érdekében figyelnek rá, hogy egyszerre maximum 4 fő kerüljön egy 5 fős személygépkocsiba.
Kisebb települések között, vagy rövidebb távolságokon már kicsit más a helyzet. Ezen viszonylatokon sok a napi szinten ingázó autós, de kevés a pont abba az irányba közlekedő utas. Ha mégis összetalálkoznak az igények, akkor azonban könnyen állandó útitársakká válhatnak a felek.

Mind az Oszkár, mind az AutoHop igyekszik beszámolni a sikertörténetekből. Ezek általában a kényelmes körülmények közt olcsón céljukhoz eljutó utasokról és az éves szinten akár százezreket spóroló autósokról szólnak.

2 hozzászólás

  1. Még hasonló lehet szerintem a https://transzferem.eu weboldal is

Hozzászólás írása

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.