Cipőt a cipőboltból, biciklit a kerékpárboltból

Egy nagyobb áruházban aligha lehet nem észrevenni a kipakolt több tucat, ha nem több száz kerékpárt. Nem véletlenül vannak ott, nyilván szép számmal adnak is el belőlük. Jellemzően nem csúcsminőséget képviselő bringákról van szó, de azért találni köztük olyat, amelyik puszta paraméterei alapján már egy átlag bringás számára elfogadható szintet jelentenek.Trekking kerékpár
Természetesen az eladókat hiába is kérdezzük ezeken a helyeken, ha értenek is valamicskét a biciklikhez az csupán a véletlen műve.
Egy fokkal jobb a helyzet a nagy sportboltokban (Hervis, Decathlon), mind a minőség szempontjából, mind az eladók felkészültségét tekintve. Innen valószínűleg már tudunk úgy is elhozni bicikliket, hogy nem kell utána rögtön szerelnünk, beállítanunk.
Mi azonban azt javasoljuk, hogy biciklit a bicikliboltból vásárolj! Kis utánajárással anyagilag sem járunk rosszul, hisz nem feltétlenül drágább egy bringabolt, mint a nagy multi. Talán csak annyi a különbség, hogy a minőségileg elfogadhatatlan gépeket egy valamirevaló bringabolt eleve nem is árulja. Ha pedig figyelembe vesszük, hogy egy kerékpárboltban segítenek a megfelelő bringa kiválasztásában, beállításában máris jobban jártunk. Természetesen ha egy kicsit is odafigyelünk a részletekre, akkor rögtön veszünk 1-2 kiegészítőt, amit egy kerékpárboltban mind meg is kapunk és szükség esetén fel is szerelnek. Nem csak a vásárlás napján, hanem bármikor.
Az eladók tudják, hogy az általuk eladott bringához milyen alkatrészek passzolnak, probléma esetén van kihez fordulnunk, legyen szó akár garanciális, akár egy általunk okozott meghibásodásról. Miután a kerékpárboltokban aktív bringások dolgoznak, így a hangulat is sportos körökben megszokott. Nyugodtan betolhatjuk defektes kerékpárunkat és ha szerencsénk van még azt is elleshetjük, hogy legközelebb mi magunk hogyan orvosolhatjuk ezt a problémát.

A mondás tehát nem csak a cipőre igaz, sőt! El lehet mondai, hogy a kerékpár esetében sokkal inkább igaz, hogy kerékpárt a kerékpárboltból érdemes venni!

Hozzászólás írása

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.